Hvide jordbær og roser….

I går smuttede jeg endnu en gang forbi gartneren – vi var nemlig kommet til at tale om blå lupiner :0)) Det eneste jeg ved om lupiner er at de fås i flere farver, og at de spreder sig. Jeg havde da også fundet ud af, at det var en staude, men ellers var jeg lidt “blank”.

Efter et kort studie hos garnteren, var jeg lidt mere opdateret….. planten blomstrer i juni – aug, og bliver ca. 80 cm høj – stor sag til vores lille have :0)) Så faldt jeg over en dværg-lupin “Lupinus polyphyllus – Camelot blå”, som “kun” bliver ca. 50 cm høj – den blev udvalgt!

Turen gik så hjemad….. ja altså, der kom også en hvid jordbær med ananassmag med i kurven. Jeg er blevet lidt glad for jordbærplanter – det er jo ikke fordi de får deres eget stykke jord, som jordbær traditionelt få. Nej, jeg bruger dem som kantplanter i mit højbed, så de flotte jordbær kan hænge ud over kanten af højbedet, mens de bliver modne. Jeg har egentlig holdt mig til sorten “Cordoza”, men er pludselig blevet mere opmærksom på de mange sjove sorter af jordbær der findes. Min veninde har f.eks. en sort som har pink blomster…. bærrene skulle ligne små skovbær – det skal studeres nærmere hen over sommeren :0))

Vel hjemme igen var det så med at komme i arbejdstøjet for at få sat det hele – havde jo også et par roser (“Blue for you” og “Queen of Sweden”), som endnu ikke var kommet i jorden, så der var planter nok at sætte.

Så i gang med at grave hullerne – placeringen af de enkelte planter var på plads, så det var bare om at komme i gang. Jordbærplanten blev hurtig sat i højbedet, mens roserne og den lille lupin skulle om i vores baghaven.

Jeg havde jo 2 pladser ledig til roserne (tror faktisk at der en 3. plads også :0))), så de kom ned der. Den lille lupin fandt også sin plads – så man også kan se dens flotte blomster inde fra stuen. Hele processen blev kyndigt fulgt af overgartneren (hunden), som ikke lader vores havearbejde gå uovervåget hen…….

Der blev dog også tid til at tage et par billeder af de mange planter, som ser ud til at trives og er som (eller snart vil være) i blomst. Det er herligt med denne årstid, hvor det bliver mere spændende at fotografere i haven….. nu kommer der endelig farver på :0))

Akebia

Jordbærblomst
Rød basilikum

I dag skal der så kigges nærmere på mine små chili-spirer, som vist trænger til at blive ompottet, så der kan komme lige mere gang i deres vækst….. men mere om det senere :0))

11 thoughts on “Hvide jordbær og roser….

 1. Tillykke med dine nye planter – lupiner er dejlige, og jeg vidste ikke, at de findes i en miniudgave. Sikke nogle smukke billeder du har taget :O)

 2. Tak :0))

  Nej, jeg vidste heller ikke at de kunne fås i en dværg-udgave (vidste ikke ret meget lupiner i det hele taget :0)), men nu er den plantet, også må vi se hvordan det går med den.

 3. Tillykke med dine skønne indkøb. Jeg har 3 forskellige slags lupiner i haven (men jeg har også masser af plads)
  God idé med jordbær som kantplante i højbedene.

  Kh. Anne-Mette

  • Ja, ville også gerne have en større have…. bliver SÅ misundelig, når jeg – på jeres blogs – ser hvad I andre laver i jeres haver.

   Jeg satte jordbærrene sidste år, så nu håber jeg at de kommer mere til deres ret i år :0)

 4. Åhhh suk du har en Akebia, den skulle jo være så dejlig! Har været ved at købe frø i foråret og I går på planteskolen en stor plante. Men jeg må se i øjnene at jeg ikke har noget sted til den endnu 🙁
  Jeg var ikke klar over at der fantes en dværg Lupin, det bliver jeg nød til at kigge nærmere på 😀
  Det er nogle dejlige køb du har gjort dig, også roserne 😀
  God weekend
  Gro

  • Jeg hørte om Akebia’en i en af Isabella Smiths udsendelser, og så var jeg solgt…..

   Kunne ikke lige finde den på mine tur rundt hos diverse gartnere, men en dag faldt jeg over et par eksemplarer, som var på udsalg – hjem med den!! De første på år, var den lidt kedelig at se på, og de havde ikke så mange blomster, men de sidste år er den kommet efter det.

 5. Held og lykke med dine ny planter.
  Jeg har lupiner flere steder i haven. De er så smukke. Hvis ikke man fjerner de visne blomster/bælger, så er man heldig at få ny små planter næste år.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god dag.

 6. Lupiner er smukke med deres lyskertte facon, og jeg har dem selvsået i indkørslen og har også sået en rosa type som dog først vil blomstre til næste år. Jeg kan godt li ideen med jordbær som kant og bunddække. Fandt en jordbær som skal i krukken med klokkeranke. Queen of sweden er jeg blevet mere og mere opsat på at få i haven; den er så smuk i skålfacenen. Den blir du glad for!

  • Uha – håber at du lægger billeder på din blog, når den rosa lupin blomstrer – det kunne jo være at vi også skulle have en rosa lupin :0))

   Ja, har egentlig ikke selv på jordbær som kantplanter først, men når pladsen er lille, må man jo være opfindsom :0))

   Har også hørt en masse skrive om “Queen of Sweden”, og til sidst så jeg de smukke blomster…. og så må den også have en plads i haven!

Comments are closed.