Evernote til madopskrifter

Jeg har længe gerne ville finde en internet-løsning for at kunne opbevare mine madopskrifter elektronisk. Har luret på mange forskellige ting….. Google Websteder, word, diverse engelske opskriftsprogrammer, som man kunne downloade m.v.

Det virker nemt nok at finde en løsning, når det er ens egne madopskrifter, som man vil gemme – dem kunne man jo bare ligge på en hjemmeside :0)) Men jeg er altså ikke nogen god kok, så jeg bruger andres opskrifter…… og ind i mellem finder man jo en madopskrift, som man gerne vil gemme til senere brug.

Jeg har ikke rigtig fundet det bedste…. har også prøvet www.arla.dk, hvor man kan gemme sine opskrifter – også de opskrifter, som ikke er ens egne…… på Arla har man nemlig sine egne sider, hvor man kan gemme opskrifterne på. Jeg var dog ikke helt tilfreds med måden, som man kunne mærke opskrifterne på…… dem har Arla nemlig selv lavet på forhånden, og jeg syntes ikke rigtig at de passede.

I går tog jeg atter en tur på nettet for at se om jeg kunne finde en løsning, og her faldt jeg over Evernote, som jeg downloadede. Man skal downloade programmet, oprette en konto, og så kan man begynde at gemme alle sine noter eller lignende, og det bedste er at der findes en app til både Apple og Android….. og at de to systemer faktisk også kan tale sammen!

Jeg gik i gang….. skulle lige finde ud af systemet, og endte med at få en fornemmelse af, at dette måske kunne være min løsning, for Evernote giver også en mulighed for at sætte mærker på ens noter (eller opskrifter i mit tilfælde :0))), og man har derfor mulighed for at gruppere sine noter flere steder. Jeg har nu installerede app’en på mine telefoner, min mac og min windows-pc, og efter et øjebliks synkronisering, ligger de madopskrifter, som jeg prøvede at oprette i går, alle steder.

Evernote har en månedlig kvote på 60 MB, som man må oploade, men den tror jeg ikke at jeg kommer til at overskride. Derfor dog mulighed for at købe sig til at kunne oploade mere data – ca. 1 GB for 239,- om året…. det kan man selvfølgelig godt få brug for, hvis man også vil gemme filmklip og billeder.

Se mere om Evernote her

7 thoughts on “Evernote til madopskrifter

 1. Hej. Det lyder som en god løsning. Jeg synes det er smart med apps, så kan man også stå i supermarkedet og lige købe det man mangler til opskriften!

 2. Det lyder ret smart.
  Jeg havde samme problem som dig – men oprettede en blog til at gemme mine opskrifter på( Mums og mad). Problemet er selvfølgelig, at jeg skal have tilladelse til det, hvis jeg bringer andres opskrifter på min blog.. Men indtil videre er det gået ok.

  • Tjekkede lige din madblog – den ser lækker ud, så den må jeg da også lige følge :0))

   Som sagt så har jeg ikke de store evner ud i at finde på retter selv, så rettigheder til de enkelte opskrifter er et problem for mig….. men er der ikke noget med at man kan lave en lukket blog? Må se nærmere på det – google websteder har funktionen med et “lukket” site, men jeg synes at der er meget arbejde med designet…. det er ikke nemt :0))

  • Madbloggen er mest lavet for mig egen skyld – så det er ikke så tit der kommer nyt på den – bare så du ikke har de store forventninger..

   Jeg har også hørt, at man kan lave en lukket blog – men jeg kan ikke rigtig fnde ud af det på blogspot..
   Jeg har været inde og kigge på Evernote, dog uden at downloade noget – endnu. Synes, det er lidt svært, at se om det kan bruges – her tænkter jeg ikke kun på madopskrifter – men også i dagligdagen eller evt. ifm. mit arbjde. Men jeg vil helt sikkert afprøve og kigge nærmere på det når jeg får lidt bedre tid. Så tak for introduktionen – anede jo slet ikke at det fandtes 🙂

  • Ja, så vidt jeg kan se, kan man kun lukke sin blogspot for kommentarer, men det er jo ikke helt nok, når man gemmer andres opskrifter :0)))

   Jeg kan kun anbefale Evernote (bliver mere og mere glad for den) – den kan jo bruges til andet end madopskrifter, så jeg har overvejet om ikke jeg skulle samle de strikkeopskrifter, som jeg har købt, der også.

   Man kan jo også bruge den til at samle sine idéer eller noter, men det bedste er den den virker sammen med min mobil, computer og ipad (har bare ikke lige fået den installeret der endnu :0))), så jeg kan finde opskrifterne udanset om jeg er i køkkenet eller ude at handle.

   Ha’ en dejlig dag :0))

 3. Jeg bruger Evernote til at registrere mine planter, frø og ideer i og jeg er superglad for den. det kunne være at jeg skulle samle mine opskrifter heri også:)

Comments are closed.