Årets passionsblomst er plantet!

Det er efterhånden blevet en tradition at jeg planter en passionsblomst ved et espalie, som sidder på vindfanget ved vores hoveddør. I år er selvfølgelig ingen undtagelse…. fandt en flot passionsblomst ved gartneren i torsdags, og den kom med hjem!

Denne gang har jeg valgt en passionsblomst, som hedder “Eugenie Empress”, som er tofarvet – rosa og hvid. Desværre er der jo ikke blomster i endnu, så I må nøjes med et billede af dens flotte, grønne blade, som er meget større end bladene på de passionsblomster, som jeg har haft tidligere.

Jeg satte planten i lørsdags…… men er stadig lidt spændt på om det måske var lidt for tidligt – meteorologerne er jo ikke ligefrem rundhåndede med sol og varme for tiden! Jeg håber dog at den klarer sig, for den har en af havens bedste pladser, som er tæt på huset og i læ – jeg krydser i hvertfald fingre, og håber snart at kunne vende tilbage med billeder af dens flotte blomster.

5 thoughts on “Årets passionsblomst er plantet!

 1. Ja enig, det kniber noget med de gode lange perioder med sol og varme. Jeg stod netop og overvejede en passionsblomst i den lokale superbest som var rigtig flot. Nu tror jeg, jeg tar den, hvis der er flere tilbage 🙂

 2. Haverose – de kan altså anbefales!

  Vores står jo ved hoveddøren, og i løbet af sommeren plejer den at vokse sig så stor, at vi kan bruge den som guirlande over døren. Det kedelige er selvfølgelig at den ikke klarer vinteren, men dens smukke blomster hen over sommeren opvejer dette “lille” problem……. og så er der jo også en god grund til at kigge på blomster igen næste år :0))

 3. Jeg har også passionsblomst, dog plantet i en krukke der overvintre frostfrit så den bilver kraftigere og større for hvert år. Kan se du også har en lille have som jeg, men sikke meget man kan få ud af selv en lille grøn plet.
  Venligst
  Henrik

 4. Tak for det gode input jeg har lige købt en passionsblomst og sat den i udestuen ville gerne have den på den overdækkede terresse men troede ikke den kunne klare det…….så hvis varmen ellers kommer til Danmark vil jeg plante den på terressen.

  Kh Jane

Comments are closed.