Til kamp mod efeuen – del 1

Vi bor jo i et lejet rækkehus, og det gør jo at der er nogle ting, som man ikke selv bestemmer over – f.eks. beplantningen som er blevet sat op af ydersiden af hegnet.

For en del år tilbage fik vi udvidet vores forhaver – dejligt….. fik nye hegn og beplantning. Beplantningen skifter fra blok til blok – efeuen er gengangeren, mens der veksledes mellem kaprifolier og klematis – vi fik en klematis, som faktisk er ret køn og den er vi glad for.

Det er dog lidt anderledes med efeuen, for den har en evne til at vokse vildt og er klar til at dække alting og andre planter i en fart. Vi har holdt efeuen nede på indersiden af hegnet, men nu syntes jeg altså at ydersiden også skulle have en tur – i håbet om at den ikke gror så kraftig på indersiden i år.

Så dag i dag blev altså valgt til at starte del 1 af kampen mod efeuen…… så den flotte klematis kan få lidt mere plads at gro på. Skal altså lige undskylde for det dårlige billede….. det blev vist lidt rystet i iveren over at komme i gang.

Jeg havde besluttet mig for at jeg kun ville arbejde en time – dels på grund af vejret, som jo ikke er det bedste til den opgave, men også fordi man jo bliver træt i hænderne af at arbejde med en rosensaks og et ørnenæb.

Nå, men 20 minutter inden i opgaven gik ørnenæbbet i stykker, og så var der kun rosensaksen tilbage. Efter en time havde jeg ryddet ca. 2 meter af det ca. 9 – 10 meter lange hegn, fyldt 5 sække med blade og grene, havde hentet en sav for en af grenene var ca. 8 cm i diameter, og der var selv ørnenæbbet også kommet til kort.

Som I selv kan gætte kommer der sikkert opfølgende indlæg på det videre arbejde….. jeg mangler jo et “par” meter af hegnet endnu, så mere om samme emne senere.

Nu skal resten af dagen så bruges til at hvile ud i, plejer mine 2 vabler (det er farligt at arbejde :0))) og nyde det “kedelige” vejr indefra…… og til en gårtur med hunden mellem bygerne.

God dag til alle!

14 thoughts on “Til kamp mod efeuen – del 1

 1. Ja, efeu kan godt være lidt genstridigt. Vi har selv et meget grimt flethegn ind mod den ene nabo. Heldigvis er det helt overgroet af efeu, men det skal holdes nede, ellers går den amok. Men flot er det.

 2. Hej. Ja efeu kan godt få godt fat. Vi har efeu i hækken og jeg klipper lange grene af hvert år for at den ikke skal brede sig for meget. Men jeg kan godt lide den. Jeg synes den er flot.

 3. Uha jeg går elles og ønsker mig efeu på ad et rionet… Hmmm
  Det er en dejlig grøn væg og jeg syntes du har gjort et godt stykke arbejde i dag! Ægeglig at ørnenæbet gik i stykker!
  Fortsat god dag.
  K.Gro

  • Der er jo flere slags efeu….. og man behøver jo ikke tage den udgave, som vokser hurtigst eller kraftigst, så opgiv ikke tanken…. de småbladede udgaver er vist nemmere at holde styr på :0))

 4. Uh! Må lige udtrykke min sympati! Det er hårdt arbejde at komme til bunds i sådan en fætter, og så fylder afklippet helt vildt meget.
  Jeg har med fordel brugt en lille grensav (sådan en man bruger til at beskære frugttræer) veddet er ret blødt, og er nemt at save igennem, og det er ikke så hårdt for fingrene som beskæresaksen. Held og lykke med resten (jeg er næsten færdig med “min efeu” – så længe det nu varer :-))

 5. Tak, og ja man ender med mange sække af efeu – den fylder godt!

  Tak for tipset om grensaven, og faktisk var det meget nemt at arbejde med saven (da jeg nåede dertil). Som skrevet mangler jeg stadig en del arbejde med efeuen, så det varer nok lidt længere tid, før jeg er klar med efeuen :0))

  • Jeg kan egentlig godt lide efeuen….. de flotte blade og de kønne blomster…. faktisk består min juledekoration er ting fundet i naturen og her er efeuen et “must”.

   Men den skal altså holdes i ørerne :0))

Comments are closed.