Chilien Explosive Ember

I sommers købte jeg chilien “Explosive Ember”  (Capsicum annuum) på min tur til Gartneriet Toftegaard, som er en af en mindre chilier – i hvert fald i højden, for min chili er ca. 30 cm højde og ligner et lille fint busket træ.

I efteråret – inden frosten kom – rykkede “Explosive Ember”  (Capsicum annuum) inden for, og her i janar måned står den stadig med blomster og små chilier på.

7 thoughts on “Chilien Explosive Ember

 1. Uhmmm. Vi elsker chili her i hjemmet.
  Jeg er i gang med at forspire i vindueskarmen.
  Jeg kender ikke den chili du viser, hvor ligger de i styrke-skalaen?

  Tak for dit besøg og din tilmelding på plantebyttebloggen, jeg håber at det bliver en succes 🙂

  • Hej K

   Explosive Ember er fra Gartneriet Toftegaard og har styrke 5.

   Selv tak, skal da se hvad der sker på plantebloggen, og om ikke andet, så kan jeg da bytte chilifrø :0))

 2. Ih hvor dejligt, at vi nu kan kommentere her på din blog 🙂
  Du har mange skønne chili’er og den du viser idag, har da en størrelse, hvor vi alle kan være med. Jeg har også chili i drivhuset hver sommer, men de sidste par år har de været for høje efter min smag. Jeg skal også til at forspire og det er frø, som jeg har købt på Fuglebjerggård.

  • Ja, det der teknik :0))) Har også lige fundet ud af, at man også kan svare på hver kommentar (og så får du sikkert en besked om mit svar?)

   Ja, her er forspiringen lige sat i gang – har sået 7 chili-sorter i går, og tør slet IKKE kigge i Fuglebjerggaards netbutik, for jeg finde sikkert flere sjove chilier at så der!

 3. Ja, man skal lige finde ud af alle de tekniske finurligheder på sådan en blog, før det kommer til at virke rigtigt :0))

  Ja, Explosive Ember er ikke en af de store chilier – heller ikke når det gælder frugternes størrelse, men jeg synes at det er en smuk plante – bare de søde små lilla blomster er en fryd i sig selv. Ifølge Gartneriet Toftegaard har chilien en styre på 5, så den er stærk, men er ikke helt oppe på styrke 10++++, som nogle af de andre chilier er.

  Jeg skal også forspire chilier selv i år – for første gang (har også købt en lille sending chilifrø fra Fuglebjergaard)…… er meget spændt på, hvordan det går. Mon ikke man skulle prøve at forspire med frø fra nogle af de mange chilifrugter, som jeg har liggende til tørring, også??

  • Sidste år såede jeg blot frø fra én af de chilier jeg havde købt i december til brug i køkkenet og det var med stor succes.
   Chili skal jo såes nu eller senest i februar, men jeg har et problem med at give dem tilstrækkeligt med lys, så de bliver lidt ranglede. Men det afholder mig nu ikke fra at så egne chili i år igen 🙂
   God fornøjelse med såningen 🙂

Comments are closed.