Bjergte

Sidste år ved juletid fik jeg en sød lille sammenplantning, som blandt andet indeholdt en lille plante med flotte røde bær. Da foråret kom, blev planten sat i en potte, hvor den klarede sig fint.

På et tidspunkt syntes jeg dog at den skulle have lidt mere plads, så den blev plantet ned i et af havens bede – det kunne den ikke lide, så den forsvandt. Jeg var dog besluttet på at den lille plante med de flotte røde bær skulle have en plads i haven, så jeg gik i gang med kigge mine havebøger igennem…. og der fandt jeg den lille plante: “Bjergte” (Gaultheria procumbens), og så gik turen til gartneren!

Gartneren havde selvfølgelig en “Bjergte” (hvilket Netto også har haft…. og det er til billigere penge end gartneren :0)), og kunne fortælle at det faktisk var en surbundsplante. Så beriget med en “Bjergte” og 50 liter surbundsplantejord, gik turen hjem for at plante den nye “Bjergte” i haven.
Det lidt specielle ved “Bjergte” er at den har disse flotte røde bær, som lyser dejligt op i vinterens sne, men også at de røde bær – på et tidspunkt – kommer til at ligne små klokker. I ugeblad læste jeg desuden at de små røde bær, når man presser dem, dufter af tyggegummi – hvilket faktisk er rigtigt!